
Máme ho doma většinou každý: Pivo obsahuje velké množství vitamínu B a teplé léčí nachlazení
Podle jedné finské studie bylo zjištěno, že každá láhev piva snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů až o 40%. Navíc zlepšuje trávení, a to zejména pivo tmavé. Je zde obsažená rozpustná vláknina, která hraje důležitou roli při průchodu střev. Nedostatek vlákniny způsobuje většinou zácpu.
Další fakta známá o pivu
Pití piva také přispívá ke snížení hladiny LDL cholesterolu. Obsahuje řadu vitamínů B (B1, B2, B6 a B12. Vitamín B12 je známé antianemikum. Pivo také posiluje kosti, protože je tu křemík, který zvyšuje jejich hustotu.
Pivo je taktéž lékem na nespavost. Po pivu se nám dobře spí díky laktoflavinu a kyselině nikotinové. Oproti nepivařům snižuje pivo rovněž riziko infarktu až o 40 – 60%. Je dobrou prevencí krevních sraženin. U pivařů je méně pravděpodobné, že onemocní Alzheimerovou chorobou či demencí, údajně totiž zlepšuje paměť. Na univerzitě v Montrealu potvrdili také fakt, že dvě sklenice piva denně, pomáhají snížit stres i úzkost z povolání.
Pivo jako lék na nachlazení
Je neuvěřitelné, že pití teplého piva zabírá na nachlazení. Ječmen má totiž zahřívající účinky, zlepšuje krevní oběh a usnadňuje dýchání. Pokud se vám tedy namáhavě dýchá, pivo by vám s tím mělo pomoci. Poskytuje také úlevu při bolestech kloubů a zvyšuje imunitu. Do teplého piva v množství jedné láhve přidejte čtyři malé lžičky medu.
Dobrá zpráva pro ženy: krásnější pleť díky pivu
Některé vitamíny v pivu regenerují pokožku a mají pozitivní vliv na pigmentaci. Kůže se tak stává hladší a vláčnější.
Myšlenkou u těchto výhod není samozřejmě žádné opíjení se, ale dát si osvěžující pivo tu a tam v rozumné míře přináší i jisté zdravotní benefity, jak sami vidíte. Působí blahodárně, jak vnitřně, tak zevně při různých kosmetických a lázeňských procedurách.