4 jednoduché recepty na přípravu zdravé Melty
Máte rádi kávu, ale rádi byste vyzkoušeli i jiné kávoviny? Připravili jsme pro vás 4 jednoduché recepty na přípravu zdravé Melty.
Melta v moka konvičce
Suroviny: Melta sypaná
Postup: Pod sítko ve spodní části konvičky nalijeme vodu tak, aby hladina byla vždy těsně po ventilkem. Sítko naplníme do 3/4 sypanou Meltou a obsah nijak nestlačujeme. Zkompletovanou moka konvičku poté umístíme na sporák na středně silný výkon. Po 6-10 minutách vaření začne Melta vytékat do konvičky a po dovaření – konvička prská či přestane vytékat voda – můžeme podávat.
Melta vegan frappé
Suroviny: Melta instantní, ovesné mléko 2 dcl, datlový sirup 1 polévková lžíce, led
Postup: Do mixovací nádoby nalijeme ovesné mléko, přidáme Meltu, datlový sirup a led, vše pořádně rozmixujeme. Ovesné mléko lze nahradit i jiným rostlinným (chuťově nedoporučujeme mléka ořechová).
Melta protein
Suroviny: Melta instantní, mléko 1 dcl, tvaroh polotučný 2 polévkové lžíce, med nebo jiné sladidlo 1 polévková lžička
Postup: Veškeré ingredience najednou promixujeme v mixéru. Poté servírujeme vychlazené.
Melta irská
Suroviny: Melta sypaná 500G, Irská whisky 2 cl, třtinový cukr 2 čajové lžičky, smetana ke šlehání cca 100 ml, Melta z moka konvičky
Postup: Připravíme Meltu sypanou v moka konvičce. Ve sklence na stopce (cca 220–250 ml) rozmícháme whisky s cukrem a zalijeme horkou Meltou 1 – 1,5 cm pod okraj, vše pořádně rozmícháme. Vyšleháme studenou smetanu. Buď ručně metličkou, ručím šlehačem nebo ideálně barovým shakerem. Nesmí být příliš tuhá. Přes lžičku nalijeme opatrně smetanu na Meltu smíchanou s whisky a cukrem. Nápoj pijeme nemíchaný.
Výživové hodnoty Melty včetně informací, kde zakoupit najdete na www.melta.cz.